WAAR KAN IK DE SYSTEEMVERKLARING VAN DE HUAWEI OMVORMERS VINDEN?

Die kunt u vinden onder Downloads. Klik hier.

DE NIEUWE NEN1010 VOORSCHRIJFT DAT ALS JE 2 STRINGS PARALLEL OP 1 INGANG AANSLUIT JE EEN STRINGZEKERING MOET TOEPASSEN, KLOPT DEZE INFORMATIE?

Niet waar, dit geldt pas bij meer dan 2 strings.

WAT IS DE MAXIMALE INSTELLING DEFINED LAYOUT FACTOR IN DE CONFIGURATIETOOL?

De maximale lay-out factor is naar eigen inzicht in te vullen. In de basis zeggen we dat een lay-out factor van 1.20 aan te raden is bij een zuid systeem en bij oost-west kan je wel naar 1.25 of 1.30.

De layout factor is de mate van over/onderdimensionering van je omvormer. Het is de verhouding tussen het totaal geïnstalleerde Wp vermogen en de rated output power van de omvormer.

HOE GAAN DE HUAWEI OMVORMERS OM MET EEN AUTOMATISCHE AGGREGAAT? IS ER EEN NUL AFSCHEIDER NODIG OF EEN MAGNEETSCHAKELAAR OF KAN HET WORDEN INGESTELD IN DE SMARTLOGGER VAN HUAWEI EN IS ER GEEN EXTRA APPARATUUR NODIG?

De SmartLogger kan zo geprogrammeerd worden dat er een maak contact vanaf een aggregaat nodig is om de PV-installatie te laten werken of verbreekcontact om de PV-installatie te laten stoppen.

MOET DE OMVORMER VERVANGEN WORDEN BIJ INDIRECTE BLIKSEMINSLAG?

Nee, de bliksem kan niet naar binnen het stroomnet op via de PV-installatie omdat de Huawei omvormers dat d.m.v. de overspanningsbeveiligingen verhinderen.

WAT IS DE MAXIMALE AFSTAND TUSSEN DE OMVORMER EN DE SMARTLOGGER?

De maximale afstand tussen omvormer en smartlogger is 1000m. De afstand tussen de smartlogger en router moet wel beperkt worden tot maximaal 100m. Er zitten 3 poorten op de smartlogger waar in totaal 80 omvormers op aangesloten kunnen worden.

ONDER WELKE OMSTANDIGHEDEN PRODUCEERT DE 36KTL 36 KWAC? EN ONDER WELKE OMSTANDIGHEDEN 40 KWAC?

Standaard staat de PQ mode op 1 en is dit 40kW AC. In de omvormer (of via de SmartLogger en zelfs via NetEco) kan de PQ mode op 2 worden gezet, dan wordt het 36kW AC.

PQ staat voor active power (P) en reactive power (Q)

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN FULL POWER MPPT VOLTAGE EN MPPT OPERATING VOLTAGE?

Er zit een rendementsverschil tussen de verschillende MPPT-spanningen. Hoe beter je de omvormer configureert (lees de juiste MPPT-spanning neemt) hoe beter het rendement is.

HOE GOED WERKEN DE MPPT’S VAN EEN HUAWEI SUN2000-36KTL NET BOVEN DE 200V?

In principe werken de omvormers boven de 200 volt, maar je moet zorgen dat je altijd lange strings maakt, dan is die 200 volt geen issue. Beter één string minder, dan strings die minder lang zijn.

HEEFT HUAWEI EEN EIGEN MONITORINGSDIENST / SERVER? OF IS DIT ELDERS GEREGELD?

Het platform van Huawei heet NetEco en wordt ontwikkeld door R&D van Huawei. Per land is er een lokale server die beheerd wordt door de importeur, in Nederland is dat Vamat. Vamat levert maandelijks een wensenlijst aan met verbetersuggesties bij Huawei. Input van onze klanten wordt hierbij gewaardeerd. R&D van Huawei beoordeelt de wensenlijst en integreert de suggesties indien mogelijk in periodieke updates van NetEco. Bekijk hier de datasheet van de SmartLogger en NetEco.

IS HET GEBRUIK VAN AARDLEKSCHAKELAARS VOORGESCHREVEN BIJ HUAWEI?

Omdat er bij Huawei aardlekbeveiliging in de omvormer zit, hoef je helemaal geen ALS toe te passen zo lang de aardverspreidingsweerstand niet te hoog is. Indien de aardverspreidingsweerstand wel te hoog is, kun je met een type A 300MA uit de voeten.

WAAR ZIJN DE VOLGENDE DOCUMENTEN TE VINDEN VAN HUAWEI: DATASHEETS, BROCHURES, CERTIFICATEN, DE NIEUWSTE CALCULATOR, TESTRESULTATEN, MODBUS PROTOCOL, CERTIFICATEN VOOR DE BELGISCHE MARKT, HANDLEIDINGEN EN HET DUURZAAMHEIDSRAPPORT?

Deze zijn allemaal onder Downloads te vinden.

WAT ZIJN DE GARANTIETERMIJNEN VAN DE 1-FASE OMVORMERS? EN WAARMEE ZIJN ZE UIT TE BREIDEN?

Op dit moment zij de garantietermijnen en uitbreidingen voor de 1-fase omvormers nog niet bekend.

DE KREET KVA WORDT GEBRUIKT MET BLINDVERMOGEN EN EEN POWERFACTOR <> 1. 20 KW IS 20 KVA BIJ EEN POWER FACTOR VAN 1. BIJ EEN POWERFACTOR VAN 0,9 OF -0,9 WORDT ER 22 KVA OPGEWEKT MAAR DIT IS EFFECTIEF NOG STEEDS 20 KW. ER WORDT DAN 10% BLINDSTROOM OPGEWEKT DIE WORDT GEBRUIKT VOOR EXTRA OPWARMING VAN DE AC KABELS MAAR NIET ALS EFFECTIEF OPGEWEKT VERMOGEN. OF REKENT HUAWEI NET ANDERSOM? 22 KVA MET EEN PF VAN 1 IS 22 KW?

Als de powerfactor op 1 staat, wordt er 22 kw afgewekt.

IS ER EEN MOGELIJKHEID TOT HET PLAATSEN VAN EEN SCHERM AAN DE MUUR MET MONITORINGSGEGEVENS DIE IEDER KWARTIER VERVERST?

We hebben hiervoor een stabiel werkende oplossing, die momenteel op 8 verschillende locaties draait.

Dit is een mini PC met software, incl. configuratie op afstand en 2 jaar support op afstand via teamviewer.
Als achtergrond kan een foto naar keuze worden geplaatst (verhouding 16/9 .. resolutie bij voorkeur 1920×1080 of 3264×1836)

Er wordt rechtstreeks de volgende info uit de smartlogger gehaald:
-Huidig vermogen
-Energie vandaag
-Energie totaal
-CO2 besparing
Deze waarden worden elke 30 seconden ververst.

HOE MOET EEN OMVORMER SOFTWAREMATIG BEGRENSD WORDEN?

U kunt Huawei omvormers softwarematig begrenzen. Hier vindt u een kort stappenplan van hoe dit precies moet. Let wel dat dit de handleiding is voor de 8-23KTL. Bij de 33KTL en 36KTL heeft het een andere benaming, nl. “active power”.