Hier kunt u alle veelgestelde vragen (FAQ) vinden die belangrijk zijn bij de aanschaf en installatie van Huawei omvormers. Staat uw vraag er niet bij? Geef dit dan aan ons door.

De maximale lay-out factor is naar eigen inzicht in te vullen. In de basis zeggen we dat een lay-out factor van 1.20 aan te raden is bij een zuid systeem en bij oost-west kan je wel naar 1.25 of 1.30.

De layout factor is de mate van over/onderdimensionering van je omvormer. Het is de verhouding tussen het totaal geïnstalleerde Wp vermogen en de rated output power van de omvormer.

De SmartLogger kan zo geprogrammeerd worden dat er een maak contact vanaf een aggregaat nodig is om de PV-installatie te laten werken of verbreekcontact om de PV-installatie te laten stoppen.

Nee, de bliksem kan niet naar binnen het stroomnet op via de PV-installatie omdat de Huawei omvormers dat d.m.v. de overspanningsbeveiligingen verhinderen.

De maximale afstand tussen omvormer en smartlogger is 1000m. De afstand tussen de smartlogger en router moet wel beperkt worden tot maximaal 100m. Er zitten 3 poorten op de smartlogger waar in totaal 80 omvormers op aangesloten kunnen worden.

Standaard staat de PQ mode op 1 en is dit 40kW AC. In de omvormer (of via de SmartLogger en zelfs via NetEco) kan de PQ mode op 2 worden gezet, dan wordt het 36kW AC.

PQ staat voor active power (P) en reactive power (Q)

Er zit een rendementsverschil tussen de verschillende MPPT-spanningen. Hoe beter je de omvormer configureert (lees de juiste MPPT-spanning neemt) hoe beter het rendement is.

In principe werken de omvormers boven de 200 volt, maar je moet zorgen dat je altijd lange strings maakt, dan is die 200 volt geen issue. Beter één string minder, dan strings die minder lang zijn.

Het platform van Huawei heet NetEco en wordt ontwikkeld door R&D van Huawei. Per land is er een lokale server die beheerd wordt door de importeur, in Nederland is dat Vamat. Vamat levert maandelijks een wensenlijst aan met verbetersuggesties bij Huawei. Input van onze klanten wordt hierbij gewaardeerd. R&D van Huawei beoordeelt de wensenlijst en integreert de suggesties indien mogelijk in periodieke updates van NetEco. Bekijk hier de datasheet van de SmartLogger en NetEco.

Omdat er bij Huawei aardlekbeveiliging in de omvormer zit, hoef je helemaal geen ALS toe te passen zo lang de aardverspreidingsweerstand niet te hoog is. Indien de aardverspreidingsweerstand wel te hoog is, kun je met een type A 300MA uit de voeten.

Op dit moment zij de garantietermijnen en uitbreidingen voor de 1-fase omvormers nog niet bekend.

We hebben hiervoor een stabiel werkende oplossing, die momenteel op 8 verschillende locaties draait.

Dit is een mini PC met software, incl. configuratie op afstand en 2 jaar support op afstand via teamviewer.
Als achtergrond kan een foto naar keuze worden geplaatst (verhouding 16/9 .. resolutie bij voorkeur 1920×1080 of 3264×1836)

Er wordt rechtstreeks de volgende info uit de smartlogger gehaald:
-Huidig vermogen
-Energie vandaag
-Energie totaal
-CO2 besparing
Deze waarden worden elke 30 seconden ververst.

U kunt Huawei omvormers softwarematig begrenzen. Hier vindt u een kort stappenplan van hoe dit precies moet. Let wel dat dit de handleiding is voor de 8-23KTL. Bij de 33KTL en 36KTL heeft het een andere benaming, nl. “active power”.